sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Florida, here I come!


Lähden maanantaina (1.2.) lomamatkalle Floridaan. Se on elämäni ensimmäinen ulkomaan loma ilman lapsia. Matka kestää viikon ja uskon sen sisältävän reilun annoksen liikuntaa, mutta myös hieman rohkeampaa syömistä kuin viimeiset viikot kotimaassa.

Tämä elämäntapamuutos on ollut yksi hienoimpia asioita viime vuosien elämässäni. Sen myötä olen saanut arkeeni huomattavasti enemmän voimaa, energiaa, elämäniloa, positiivisuutta, jaksamista, luovuutta… ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Vaikka muutosten lista on pitkä, ei itse elämäntapamuutos ole ollut niin iso asia. Se on ollut lähinnä, niin kuin presidentti Paasikivikin on sanonut Suomea koskien, tosiasioiden tunnustamista.

Kilpaurheilijan elämäntapani oli jo historian kirjoilla – tarvittiin vain vanhan Ringan kaapista otto. Ja tosia on kuitenkin se, että ihan yhtä tiukkaa elämää ”taviksen” ei tarvitse noudattaa.
Se, mikä meille on vuosikymmenten aikana opetettu mm. ruokaympyrän muodossa, pitää paikkansa yhä edelleen. Jos tästä pidämme huolen, ongelmilta vältytään suurimmalta osin. Tiedän, että omalla kohdallanikin pelkkä ruokaympyrä ei aina riitä, vaan taustalla voi olla perussairaus, joka hankaloittaa tilannetta.

Tuleva viikko on tärkeää monelta osin ja odotan sitä innolla. Cambridge  Ohjelman tiimoilta mielenkiinto on siinä, miten saan roudattua kaikki pussit ja patukat tullin ohi Jenkeissä. Toinen haaste, näin ennalta käsin on se, että miten maltan noudattaa linjaa ihanien salaattipöytien äärellä.
Ja kolmas haaste löytyy lopputuloksesta, jota liikunnan määrä tulee säätelemään. Ennalta olen jo suunnitellut, että treenaan koko viikon ajan kaksi kertaa päivässä – aamulla aerobinen lenkki ja iltapäivällä kuntosali. Millaiseksi viikko tulee lopulta muodostumaan, selviää seuraavasta blogistani. Pitäkää peukkuja!

Elämän iloa toivottaen, Ringa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti